video

Solceller i Skamby

Solceller er i 2021 fortsat en god investering, både til private, erhverv og industri. Du kan potentielt opnå besparelser på elregningen og er samtidig miljø- og klimabevidst.

Med Skamby EL ApS får du professionel rådgivning ved valg af et solcelleanlæg, autoriseret montage og tilslutning. Vi bruger kun kvalitetssolceller og tilbyder gode, konkurrencedygtige priser. Vi holder til i Skamby, men vi dækker det meste af Fyn.

Kontakt os på 📞 64 85 12 74 eller send os en e-mail på 📧 info@skambyel.dk, vi svarer gerne på alle dine spørgsmål vedrørende valg, opsætning og montering af solceller og anlæg. Vi giver dig også gerne et uforpligtende tilbud på et anlæg inkl. montering.

Hvad er solceller?

Du har formentlig set et anlæg før, solcellepaneler på taget af et hus eller ude på en mark. Et solcelleanlæg er sammensat af mindre enheder af solceller og de fleste solceller er lavet med silicium. Silicium er et halvledende grundstof, hvilket betyder at elektricitet kun kan gå én vej. Derudover er silicium det andet mest tilgængelige grundstof på jorden.

I solceller er silicium anbragt i to lag tilføjet med bor og fosfor på hver deres side – et N (negativt) lag og et P (positivt) lag. Imellem disse to lag dannes et elektrisk felt, hvor frie elektroner i solcellen bevæger sig i samme retning. Elektroner kan færdes mellem de to lag og efterlader derved negative og positive ladninger i hver deres respektive lag.

Lagene i en solcelle

Solens stråler består af energirige fotoner og når en disse fotoner rammer siliciumcellerne i et panel, slår fontonerne elektronerne i siliciummet løs og i stedet for at elektronerne kun bevæger sig i én retning, kan de nu til gengæld frit bevæge sig. Gennem det øverste lag på solcellens forside bliver de frie elektroner opsamlet af et ledende gitter.

Resultatet af dette er en spændingsforskel mellem for- og bagsiden og her dannes der jævnstrøm. For at denne jævnstrøm kan bruges til f.eks. el i en bolig, skal jævnstrømmen omdannes til vekselstrøm og dette sker gennem en inverter.

Solcelleanlæg

Et solcelleanlæg består af en eller op til flere rækker af solpaneler, disse paneler består så af samlinger af solceller. Det vil sige at jo flere paneler, jo mere strøm genereres. Forskellen på et solcelleanlæg og et solfangeranlæg – det ene, et solcelleanlæg generer elektricitet, og det andet, et solfangeranlæg generer varme.

Du kan vælge at få et batteri tilkoblet et anlæg, hvilket gør det muligt at gemme strøm til senere brug.

Ønsker du et tilbud på et solcelleanlæg til din bolig eller virksomhed? Kontakt os på 📞 64 85 12 74 eller send os en e-mail til 📧 info@skambyel.dk.

 

Om solcellerne er monteret på et tag eller på et stativ, er det vigtigste dog, at de er placeret rigtigt – de skal helst ikke være i skygge i dagstimerne. Du får mest ud af anlægget, hvis panelerne er monteret sydvendt med en hældning på mellem 15 og 60 grader, hvor 40 grader er det mest optimale.

Solcelleanlæg på et tag i

Hvordan fungerer et solcelleanlæg?

Elementer i et solcelleanlæg af

Herunder kan du se hvad de forskellige nummererede dele i billedet af solcelleanlæg udgør og hvilken funktion de hver især varetager.

 

 1. Solcellerne i anlægget danner jævnstrøm af sollys
 2. En sikkerhedskontakt, som kan slukke for elektriciteten om nødvendigt
 3. Jævnstrømmen omdannes til vekselstrøm gennem en inverter
 4. Elmåler – oversigt over f.eks. produktion, forbrug og køb/salg af strøm til elnet
 5. Sikringsboks som fører strømmen ind i boligen
 6. Elnettet, hvor du både kan levere og trække strøm
 7. Batterilager som tilvalg, så du kan gemme strøm
 8. Det omdannede vekselstrøm bruges i boligen

Fordele og ulemper ved solceller

Fordele ved solceller

✔ En stor fordel ved et solcelleanlæg er, at det er klimavenligt. Med et solcelleanlæg reducerer du dit CO2 aftryk. 

✔ Du sparer på elregningen – alt el, som solcellerne producerer er strøm som du kvit og frit kan bruge. Du kan opnå yderligere besparelser ved at udnytte elektriciteten i timerne, hvor solen står højest. Alternativt kan du lagre strøm med et hybrid solcelleanlæg.

✔ Et solcelleanlæg producerer strøm hele året rundt, selv i de mørkeste måneder. Anlægget er dog mest effektivt i de solrige måneder.

✔ Anlægget har en lang levetid og kræver næsten ingen vedligeholdelse. Oftest er der også en lang garanti på solceller.

✔ Modsat andre miljøvenlige energikilder, er et solcelleanlæg støjsvag og støjer faktisk overhovedet ikke.

✔ Overskydende strøm dit anlæg producerer, men som du ikke får brugt, kan du sælge til elnettet.

✔ Et solcelleanlæg kan øge boligens energimærke og derved dets værdi.

 

Ulemper ved solceller

❌ Et solcelleanlæg er en forholdsvis dyr investering og afhænger af størrelse og kvalitet på anlægget, men som udgangspunkt skal du afsætte minimum 70.000,- for et godt anlæg.

❌ Anlægget er mest effektivt om dagen, når solen er fremme og det kan være en ulempe, da de fleste er på arbejde. Du kan imødekomme dette ved f.eks. at vaske tøjet i dagtimerne.

❌ Designet på et solcelleanlæg er ikke nødvendigvis det smukkeste at se på – om det er på taget af en bolig eller på jorden i haven. Desuden kræver anlægget en bestemt hældning på mellem 30 til 60 grader og der må ikke være skyggende elementer i nærheden, som f.eks. skorsten el. lign. 

Derfor skal du have et solcelleanlæg

– Det støjer ikke og kan øge værdien af din bolig

– Kræver minimal vedligeholdelse og har lang levetid

– Virker hele året og er en grøn energikilde

– Du producerer dit eget strøm og er selvforsynende

Prisen på et anlæg af

Hvad er prisen på solcelleanlæg?

Der er en god del som gør sig gældende, når det kommer til fastsættelse af prisen på et solcelleanlæg, men den kan som regel fastsættes på baggrund af forhold såsom; størrelsen af anlægget, som skal installeres, effektiviteten af det og hvilken type anlæg det skal være, samt størrelsen på din bolig eller virksomhed og hvor mange, der skal bruge det og deres behov. Et gennemsnit for et anlæg med installation ligger på ca. 70.000-100.000 kr.

Et solcelleanlæg betaler typisk sig selv hjem på 8-10 år. Hvor størrelsen og hvilket type anlæg du skal have, kan vi i samarbejde med dig udarbejde. Kontakt os i dag på 📞 64 85 12 74 eller 📧 info@skambyel.dk og vi giver gerne et uforpligtende bud på en løsning til din bolig eller virksomhed.

Tilskud til solceller og solcelleanlæg

Vælger du os som din fortrukne partner til dit grønne solcelleprojekt, anbefaler vi at du gør brug af håndværkerfradrag på selve monteringsarbejdet af solcelleanlægget. Du kan læse mere om håndværkerfradraget lige her.

Prisberegner af

Prisberegner

I prisberegnerlinket kan du finde informationer om solceller og anlæg. I prisberegneren, får du et overblik over alle økonomiske aspekter, der kan forekomme ved anskaffelse af et solcelleanlæg. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte os for yderligere svar på dine spørgsmål. Du finder prisberegneren lige her (åbner i en ny fane).

Solcelleanlæg med batteri af BR-EL A/S

Hybrid solcelleanlæg med batteri

Hvis du vælger at anskaffe et solcelleanlæg med batteri, lagres den strøm, der bliver produceret, så du kan gøre brug af det senere. Når batteriet er på hundrede procent, sendes den overskydende strøm til elnettet.

 
Fordele ved hybrid solcelleanlæg:

✔ Din økonomi bliver bedre, end hvis du vælger et almindeligt solcelleanlæg, hvor du ikke oplagrer til senere brug

✔ Du bliver stort set selvforsynende med strøm

✔ Ingen forvirrende tilskudsordninger

Hvorfor skal du vælge et hybrid solcelleanlæg?

Som sagt, så oplagrer et hybrid solcelleanlæg den strøm du ikke bruger i løbet af dagen og sender overskydende strøm videre til elnettet, hvilket gør dig mere selvforsynende og kan være fordelagtig, da det er i disse dagtimer, den producerer mest strøm og du som oftest måske er på arbejde og først skal bruge strømmen hen på aftenen.

Når solpanelerne genererer strøm, vil et hybrid solcelleanlæg prioritere strømmen sådan:

 • Først bliver boligens eget forbrug dækket
 • Derefter bliver batteriet/batterierne ladet op
 • Når batteriet er ladet op, sælges overskydende strøm til elnettet

Om aftenen og natten dækker batteriet husstandens eget forbrug. Er der behov for mere strøm end batteriet kan indeholde, hentes strøm automatisk fra elnettet.

I linket her på siden til prisberegneren, kan du udregne, hvor stort et anlæg skal være for at det passer dine behov. Vil du gerne høre om dine muligheder for et hybrid solcelleanlæg, står vi parate på 📞 64 85 12 74 og 📧 info@skambyel.dk.

Solceller med batteri i Ølgod

Størrelse og effektivitet af et hybrid solcelleanlæg

Et hybrid solcelleanlæg med batteri, kan producere op til ca. 75% af et typisk elforbrug på årsplan og er umiddelbart det mest økonomiske for dig – også på længere sigt. Et standard anlæg uden batteri, kan som regel “kun” producere halvdelen af elforbruget. Størrelsen vil være afhængig af husstandens behov, forbrug og opsætningsmuligheder. Mestendels skal en familie på 4 personer bruge mellem 4-5 kW i døgnet og det svarer omtrent til et anlæg på mellem 30-40 m2.

Vi er din lokale solcelle ekspert i Skamby og omegn

Vores montører og rådgivere vil meget gerne hjælpe dig med dit solcelleanlæg – fra start til slut. Hos os får du kvalitetsmaterialer, professionel service og montering og såmænd også konkurrencedygtige priser på solcelleløsninger.

Du er meget velkommen til at tage en snak med en af vores eksperter i solceller og anlæg, som gerne giver et uforpligtende tilbud.

Har du dog stadig spørgsmål angående solceller, kan vi også fanges på 📞 64 85 12 74 , 📧 info@skambyel.dk eller ved at udfylde kontaktformularen på siden her forneden. Vi vender straks tilbage til dig.

Kontakt os

Privatlivs- og cookie politik

4 + 3 =

Find os

Bredgade 14
5485 Skamby

Tlf.: 64 85 12 74
Mail: info@skambyel.dk