video

Termografering af landbrug, industri og erhverv

– Termografering af certificeret termograf – vi dækker hele Fyn

 

Termografering betyder el-sikkerhed. Vil du undgå at el-tavlerne ikke overbelastes og kortslutter? Så er du kommet til rette sted hos Skamby El. 

Vi dækker en kundekreds der går fra Odense til Middelfart over Svendborg og til Nyborg – så egentlig hele Fyn.

Skamby EL ApS er certificeret til termografering af DBI (Dansk Brand og Sikringsinstitut), ligesom vores termograf er personcertificeret.

Vi termograferer for industri, erhverv, landbrug, offentlige institutioner og også for private, og har udført el-termografering siden 1998.

Har du brug for termografering eller har du spørgsmål? Ring til os på ☎️64 85 12 74 eller skriv til os på info@skambyel.dk og vi kontakter dig hurtigst muligt.

 

Hvorfor termografering af el-tavler?

følge forsikringsselskaberne skyldes 1 ud af 4 brande defekte el-installationer, der er kortsluttet og gået i brand. Dette kan forebygges med el termografi.

Alt der har en temperatur på mere end -273 grader, afgiver infrarøde stråler. Vi kan ikke se strålerne, men det kan et termografikamera. Alt afhængigt af hvor intens strålingen er, kan kameraet afgøre temperaturen på et objekts overflade. På den måde kan man se fejl, defekter og overbelastninger af el installationer.

Behovet og ønsket om termografering er steget væsentligt de seneste år. Det gælder især for erhvervslivet, industrivirksomheder og landbrugsproduktioner. Stigningen skyldes et behov for at vide med sikkerhed, at elforsyningen er konstant, og at der ikke opstår driftsstop pga. defekte eltavler og el-installationer. Termografi er med til at identificere potentielt farlige og/eller defekte installationer.

Opdager I fejlen inden skaden sker, så kan der både reddes bygninger, produktionsmiljøer og selvfølgelig menneskeliv.

 

Forebyg produktionsstop og brand

Hvis en eltavle kortslutter, kan den som bekendt gå i brand. Der sker oftest hvis eltavlen er overbelastet (grundet overophedning), eller hvis den er fejlbehæftet. Vi oplever det faktisk overraskende tit, når vi er på en termograferingsopgave – og det er uanset typen af drift og produktion. En detailforhandler, som bruger meget elektricitet til elektronik, klimaanlæg og lys, kan have lige så stor risiko for overophedede eltavler, som en stor industrivirksomhed kan.

Er du pludselig nødt til at sende kunderne væk eller stoppe produktionen pga. svigtende strømforsyning, så er gode råd dyre. Og det er netop disse situationer, du kan undgå ved at lade vores termograf termografere dine installationer med jævne mellemrum.

El-termografering af virksomheder

I praksis: Vores termograf vil gennemgå udvalgte elinstallationer, imens produktionen kører (eller imens butikken har åbent). Det er ikke kun el- og hovedtavler der bliver tjekket og termograferet. 

Følgende installationer kan påvirke enhver produktion, hvis de kortslutter, eller hvis de er defekte:

 • Styretavle
 • Alle elektriske anlæg og maskiner
 • Opladningsstationer
 • Koblingsafbrydere
 • Transformere
 • Strømskinner
 • El motorer
 • Frekvensomformere
 • Fejl på kabler

 

Landbrugs-termografering

Nu hvor landbrugsproduktionerne hurtigt bliver større, giver det samtidig større krav til effektivisering af produktionsmiljøet. Det giver derfor en øget belastning af alt fra styretavler til anlæg og maskiner, og det kan være altødelæggende, hvis man overser det.

Når Skamby EL udfører termografi for et landbrug, sikrer vi at alle el-tilsluttede anlæg, installationer og maskiner fungerer optimalt.

Vores termograf vil bl.a. termografere:

 • Styretavler og hovedtavler
 • Anlæg til korntørring
 • Anlæg til malkning
 • Anlæg til markvanding
 • Ventilationssystemer (også i siloer)

Idet vi er en del af TS-gruppen, har vi et landsdækkende samarbejde med flere forskellige forsikringsselskaber. Forsikringsselskaberne har i dag øget fokus på elsikkerhed – især i landbrugsproduktioner. Det har de, fordi det både koster dem, men også ejeren, meget dyrt, hvis en produktion pga. el-fejl oplever driftsstop, og især hvis det hele brænder ned. Læs mere om vores samarbejde med Gjensidige Forsikring.

 

Termograferingsrapport – aut. dokumentation

Finder vores termograf alvorlige fejl eller beskadigede elkomponenter, bliver den produktionsansvarlige eller ejeren informeret øjeblikkeligt, så man har mulighed for at reagere, inden der opstår skader.

Efter endt termografering udarbejder termografen (i henhold til gældende standarder fra DBI) en rapport, og den gennemgås med den ansvarlige, så potentielle fejl bliver påpeget.

 

Hvor ofte bør man termografere?

Forsikringsselskaber* opdeler virksomheder i 3 forskellige niveauer, i forhold til risiko for overophedede eller overbelastede el-tavler:

 Type af erhvervHvor ofte anbefales termografering
Mindre belastningEtagebyggeri, mindre kontormiljøer, skoler, daginstitutionerDet anbefales, at der termograferes ca. hvert 5. år
Mellem belastningButikker (detailbutikker), mindre industrivirksomheder,   håndværksfirmaer, sportshallerDet anbefales, at der termograferes 1 gang hvert år.
Stor belastningLandbrug, storproduktion og industrivirksomheder, supermarkeder, slagterierDet anbefales, at der termograferes minimum 1 gang hvert år. I tilfælde af et meget stort strømforbrug, kan der være tale om 2 gange hvert år.

 

Forsikringsselskaber belønner virksomheder, der tænker på elsikkerhed

Tal med dit forsikringsselskab for i langt de fleste tilfælde kan du opnå en lavere præmie på forsikringen, hvis du har en fast termograferingsaftale med os. Investering i sikkerhed med termografi vil derfor betale sig på alle måder – du undgår brand i el-tavlen, som selvfølgelig ellers ville bringe store økonomiske konsekvenser med sig, og samtidig får du sandsynligvis en lavere forsikringspræmie.

Er det et selskab, vi samarbejder med i forvejen, kan vi sende dokumentationen direkte til dem.

 

Bygningstermografi – EL termografering af hus

Vi tilbyder også el termografering af dit hus.

Her kan termografen eksempelvis undersøge:

 • El-tavlen
 • Gulvvarmen (for at finde evt. lækager)
 • Lækagesøgning på rørsystemet
 • Kabelfejl

 

Skamby EL udfører termografiopgaver på hele Fyn

Der er mange uautoriserede elektrikere og installatører, der termograferer, men fordi de mangler uddannelse og godkendelse af DBI, kan du ikke bruge det som bevis for termografering. Det kan du derimod, når vi termograferer. Skamby EL er godkendt og vi sender kun personcertificerede termografer ud til vores kunder. De kender alle regler og krav, så du er i de bedste hænder.

Vi udfører termografiopgaver på hele Fyn – vi kører eksempelvis gerne til Odense, Middelfart, Svendborg, Assens og Nyborg.

Hvis du har spørgsmål eller ønsker et uforpligtende tilbud, så kontakt os på 64851274 eller skriv til info@skambyel.dk og vi kontakter dig snarest muligt.

*Kilde www.forsikringogpension.dk 

Kontakt os

Privatlivs- og cookie politik

3 + 2 =

Find os

Bredgade 14
5485 Skamby

Tlf.: 64 85 12 74
Mail: info@skambyel.dk